Rólam

Üdvözöllek, Gál Anett vagyok. 25 éve foglalkozom nyelvtanítással. 18 éve tanítok a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (Kaposvári Egyetem) szaknyelvet és ugyanennyi ideje vizsgáztatok is 3 szaknyelven, több nyelvvizsga rendszerben.

Magántanár

A tréningek anyaga azoknak az ismereteknek az írásbeli változata, amiket egy magánórán vagy felkészítő tanfolyamokon szoktunk megbeszélni a diákokkal. Ebben a formában tehát ugyanazokat az ismereteket kapod meg, mintha ott ülnél az óráimon.

Online konzultáció

A szóbeli konzultációk, gyakorlás alkalmával 100 %-ban Rád összpontosítok. Nem kell másokhoz igazodnod és az én figyelmemet sem kell több diákra irányítanom, a Te kérdéseidet válaszolom meg.

 

Személyes támogatás

A tréningekkel és a feladatokkal nem maradsz magadra. Ha elakadsz, és kérdésed van, rendelkezésre állok, pont úgy, mint egy magántanár.  Akkor is tudok segÍteni, ha csak gyakorolni szeretnél.

Rólam

A történetem

Üdvözöllek, Gál Anett vagyok.

25 éve foglalkozom nyelvtanítással.

Végzettségem szerint angol és német tanár vagyok.

Pályámat egyből nyelviskolákban, cégeknél kezdtem, vagyis a felnőttoktatásban.

18 éve tanítok szaknyelvet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (eredetileg Kaposvári Egyetemen) – és 18 éve vagyok aktív nyelvvizsgáztató.

A gazdasági szaknyelven kívül az idegenforgalmi és mezőgazdasági szaknyelv oktatásában és vizsgáztatásában is részt veszek.

(35 éve vagyok feltétlen Star Wars rajongó 🙂 )

 Tapasztalat

Amiért bízhatsz bennem és a feladatokban

Z

2003 óta aktív vizsgáztatóként működök több nyelvvizsga rendszerben

A Zöld Út, a Gazdálkodó és az OECONOM szaknyelvi vizsgákon kívül rendszeresen vizsgáztatok a Társalkodó és a Corvinus általános nyelvvizsgákon is.

Z

Vizsgáztatóként pontosan tudom, milyen egy eredményes szóbeli felelet

Mivel tudom, mi hiányzik sokszor a vizsgázók feleletéből, azt is tudom, hogyan kell sikeresen felkészülni és felkészíteni egy vizsgára.

Z

18 éve tanítok szaknyelvet

Jelenlegi munkahelyemen, a Kaposvári Egyetemen tanítok gazdasági és mezőgazdasági szaknyelvet. Emellett több szaknyelvi vizsgára felkészítő tanfolyamot is vittem már és számos magántanítványom is sikeres nyelvvizsgát tett.

Z

Célirányosan kialakított feladatokkal látlak el

A felkészítő tananyagokat az évek során úgy állítottam össze, hogy ne terhelje felesleges vagy kevésbé fontos ismeretekkel a vizsgára készülőket, de hatékony és eredményes legyen.

Referenciák

Diákjaim mondták

„A felkészülésem során hasznos volt, hogy mindig kaptam visszacsatolást mik azok a dolgok, amikre oda kell jobban figyelnem. A szakmai társalgás szókincsének elsajátításához rengeteg segítséget kaptam, valamint a kapott feladatok alapján minden lehetséges témakört érintettünk, így vizsgán nem ért meglepetés.  Sok hasznos tanáccsal lettem ellátva az órák alatt melyek hozzásegítettek a sikeres nyelvvizsgához.”

Nikolett, a MATE végzős hallgatója

„A tananyag kialakításának és a feladatoknak hála magabiztosan nézhettem szembe a vizsgával, tudtam nem érhet semmi meglepetés. Az órák alatt a tanárnő folyamatosan tanácsokkal látott el, amelyek nem csak a vizsgázást, de a felkészülést is megkönnyítették.”

Martin, pénzügy-számvitel szakon végzett hallgató

„A vizsgára való felkészülésben sokat segített a Tanárnő által készített, rengeteg saját feladat, amelyekkel könnyedén lehetett azt gyakorolni, hogy mire is érdemes figyelni a vizsga alkalmával. A feladatok teljes mértékben olyanok voltak, mint amivel a nyelvvizsgán is találkoztam, így egyáltalán nem okozott fejtörést az, hogy „élesben” esetleg idegen, soha nem gyakorolt feladattípussal találkozhatok.”

Árpád, a Kaposvári Egyetem végzett hallgatója

„Nekem a Tanárnő órái a nyelvvizsga szóbeli részére való felkészülésben jelentettek nagyon sokat. Izgulós típus vagyok, így a heti rendszerességgel való készülés és a tananyagok magabiztosságot adtak, kevésbé tartottam a szóbeli megmérettetés előtt. Rengeteg szituációt, ábraelemzést gyakoroltunk. Ennek köszönhetően a vizsgán lendületesen tudtam beszélni.”

Katalin, pénzügy-számvitel szakon végzett hallgató

„A PhD fokozatom megszerzéséhez középfokú nyelvvizsga vált szükségessé. Tanárom, Széllné Gál Anett által a felkészítés során gyakorló feladatok „sokaságának” köszönhetően, a nyelvvizsgán már könnyebben tudtam teljesíteni. A rengeteg hallott szövegértés gyakorlás is meghozta gyümölcsét. A Zöld Út szakmai nyelvvizsgát, és az ilyen módon való felkészítést is jó szívvel ajánlom mindenki számára.”

Gabriella, a MATE tudományos munkatársa

„Jó szívvel ajánlom Széllné Gál Anett szakmai nyelvvizsgára felkészítő tananyagait mindazoknak, akik szakmai nyelvvizsgát szeretnének tenni. Nagyon jól átgondolt, lényeget kiemelő feladatok és szószedetek segítségével vezetett el engem, szinte rekordidő alatt teljesen kezdő szinttől a nyelvvizsga megszerzéséig.”

Ildikó, a MATE tudományos segédmunkatársa

Miért is csinálom?

Motivációm

Tapasztalatok átadása

Az elmúlt 18 év vizsgáztatói, felkészítő tanári  és oktatói munkában összegyűjtött hasznos tanácsokat szeretném minél szélesebb körben átadni, hogy többen tudjanak sikeres szaknyelvi vizsgát tenni.

Gyakorló anyagok megosztása

Ebben a 18 évben nem csak tapasztalatokat szereztem, hanem rengeteg olyan tananyag, feladat gyűlt össze, amit ilyen formában több érdeklődő számára is közzé tehetek.

Bizonyítás

Szeretném bebizonyítani, hogy a hiedelmekkel ellentétben nem nehezebb és bonyolultabb felkészülni egy szakmai nyelvvizsgára, mint egy általános nyelvvizsgára.

Népszerűsítés

Az előzőekben elmondottak segítségével szeretném népszerűsíteni is a szaknyelvi vizsgákat, hogy minél többen válasszák ezeket a nyelvvizsgákat.

Mit hoz a jövő?

Terveim

Gyakorló feladatok

Hallott szövegértés tréningek és levélírásra felkészítő gyakorlatok összeállítása elsősorban a Zöld út nyelvvizsgára készülőknek. Az üzleti levelek más szakmai nyelvvizsgán is hasonlóak.

Angol nyelvű tréningek

A szaknyelvi tréningek angol változatának elkészítése, elsősorban a szóbeli, majd az írásbeli vizsgarészekre összpontosítva. A szóbeli próbavizsga, és az online gyakorlás most is elérhető.

Szaknyelvek

Szaknyelvi tréningek összeállítása mezőgazdasági és idegenforgalmi modulban. A szóbeli próbanyelvvizsga, és az online gyakorlás most is elérhető.