Mini tréning: Szakmai kiállítás és vásár

‘Tudna nekem bővebb felvilágosítást adni a termékről?’
‘Kaphatok némi kedvezményt, ha a vásár folyamán rendelek?’
‘Az egyedi megrendelésekre eltérő szállítási feltételek vonatkoznak.’

Évente csaknem 30 000 szakmai vásáron hangzanak el ezek a mondatok. Nagy részük angolul, de sokszor németül, hiszen Németország a szakmai vásárok, a ’Messe’-k hazája. Évente 180 nemzetközi vásárt rendeznek meg ott.

Köztudott, hogy a részvétel ezeken a vásárokon felér egy reklámkampánnyal – nemcsak egy termék, de az egész cég számára. Éppen ezért sok vállalkozás igyekszik részt venni ezeken a szakmai kiállításokon.

Vannak olyan vállalkozások is, melyek nem igazán tudnak profitálni a részvételből. Ennek egyik oka, hogy el sem jutnak oda – nincs rá pénzük, és/vagy senki sem tud a cégnél angolul vagy németül megfelelő szinten kommunikálni.

A másik ok szintén a nyelvtudással kapcsolatos: a vásárra kiküldött képviselő beszél ugyan idegennyelve(ke)t, de azt nem olyan hatékonysággal, hogy azzal gördülékenyen tudjon kommunikálni, kapcsolatokat építeni.

Igaz, a szervezők gondoskodnak tolmácsokról és egyéb segítőkről, de azért mégiscsak más, ha Te, személyesen tudsz felvilágosítást adni az érdeklődőknek. És hát a tolmácsokat sem adják ingyen …

A vásárokkal kapcsolatos mini-tréningek (angol és német) éppen ebben tudnak segítséget nyújtani.

Miért mini a tréning?

Azért, mert csak 1 témát dolgoz fel a nyelvtanulók vagy szakemberek számára – jelen esetben a szakmai kiállítások és vásárok témáját.

Azért, mert pár nap alatt elvégezhető – nyilván ez a nyelvtudásodtól függ. Nulla nyelvtudással ne állj neki, mert nem lesz semmi értelme.

 

Ez a mini-tréning Neked való, ha

  • a cégeddel a közeljövőben egy nemzetközi vásárra készülsz,
  • a Te feladatod lesz kapcsolatot teremteni a potenciális partnerekkel, és tájékoztatni az érdeklődőket
  • van egy biztos nyelvtudásod, és nem nyelvórákra, hanem a tréningben található speciális szavakra, információkra van szükséged.

A tréning abban nyújt segítséget, hogy

  • tisztában legyél azzal, mi történik egy szakmai vásáron – ez fontos lehet, ha még nem vettél részt hasonló rendezvényeken,
  • pontosan, megfelelően, egyenrangúan tudd kifejezni magad,
  • gördülékenyen tudj kommunikálni a vásárokon előforduló szituációkban.

 

Miért fontos, hogy ’idegennyelvileg’ is készen állj?

Azért, mert egy szakmai vásár olyan, mint egy rapid randi. Nincs idő arra, hogy pontatlanul, körülbelül valahogy megfogalmazd a mondanivalódat. Nem fogják kivárni, amíg keresgéled a szavakat.

Azért is fontos, mert ha mellébeszélsz, pontatlanul fogalmazol, nem fognak komolyan venni – üzleti szempontból sem. Te leszel a kelet-európai, aki nem beszél nyelveket.

Ezen kívül a témakörhöz tartozik néhány speciális kifejezés, amiket nem is nagyon tudnál körbeírni.

Végül, de nem utolsó sorban – az első benyomás mindig nagyon fontos. Még az üzleti életben is. És akkor miért ne tegyél jó benyomást azzal (is) hogy pontosan fejezed ki magad.

Mi kell ahhoz, hogy készen állj?

  • megfelelő szókincs, szófordulatok,
  • tájékozottság,
  • gördülékenység, azaz gyakorlás – hogy ne élesben használd először a (megkopott) nyelvtudásodat.

Éppen ezért a mini-tréning tartalmazza

  • a legszükségesebb szavakat, kifejezéseket,
  • a leggyakrabban elhangzó és előforduló mondatokat,
  • a gyakorlás lehetőségét.

Egészen pontosan 2 gondolattérképet (vásár és cégek témakörben), szókártyákat, példamondatokat, és egy 60 perces konzultációt.

A mini-tréning ára 7500 forint – ami kevesebb, mint 2 nyelvóra ára.

Amennyiben elvégzed a tréninget,

  • hatékonyan tudod használni a szavakat,
  • pontosabban tudod magad kifejezni,
  • gördülékenyebben tudsz kommunikálni a leggyakoribb helyzetekben.

A tréning 4 hétig lesz számodra elérhető.

Részletes leírásért kattints ide: Angol mini tréning vagy ide: Német mini tréning

    Ha szeretnél hozzászólni a fenti témához, tedd meg itt:

    0 hozzászólás

    Egy hozzászólás elküldése

    Kapcsolódó cikkek

    A próbavizsga

    A próbavizsga

    Miért érdemes próbavizsgát tenni egy ‘éles’ nyelvvizsga előtt? A bejegyzésben elolvashatod, milyen előnyökkel jár, ha először egy próba-nyelvvizsgára fizetsz be.

    6. témakör: Értékesítés

    6. témakör: Értékesítés

    Mennyire szakmai egy szakmai nyelvvizsga? A bejegyzésből megtudhatod, milyen ismereteket kell elsajátítanod az ‘értékesítés’ témakörhöz, ha szakmai nyelvvizsgára készülsz.

    Csöbörből vödörbe?

    Csöbörből vödörbe?

    Ahogy az egyetemisták és az idegennyelv tanulás helyzetét elnézem – szerintem igen. Nagyon is. 20 éve vagyok nyelvtanár egy egyetemen. 20 éve nézem a kínlódást az egyetemeken történő nyelvoktatással kapcsolatban – voltak jó pillanatok, döntések, de sajnos ezek nem voltak hosszú életűek. A bejegyzésben a jelenlegi helyzetről írom le a véleményem, remélem, sok gólyához eljut.

    10 dolog, amiből kiderül, vizsgaérett vagy-e

    10 dolog, amiből kiderül, vizsgaérett vagy-e

    Ha már meghoztad ezt a (helyes) döntést, hogy szakmai nyelvvizsgát teszel, ne puskázd el a lehetőséget. Sokan próba-szerencse alapon cselekednek: befizetik, hátha sikerül. Ha nem, max. elbukják a vizsga árát, és automatikusan befizetik a következő vizsgát – ami így halmozva azért nem egy kis összeg.
    Ha Te nem így szeretnéd intézni, – mert sokkal jobb dolgokra is el tudnád költeni a pénzt – és szeretnéd, hogy elsőre meglegyen a nyelvvizsga, olvasd végig az alábbi ’ellenőrzőlistát’.